Miljøtiltak

Vi i Breakfast er opptatt av miljøet. I løpet av 2024 håper vi å kunne krone dette arbeidet med en Miljøfyrtårn-sertifisering. I mellomtiden kan du lese litt om hva vi har gjort og gjør for miljøet her.

1. Vi sykler og reiser kollektivt

Med kontorer i Tønsberg sentrum, kan vi løpe til jernbanestasjonen på knappe 3 minutter. Vi bruker toget til kundemøter når det er mulig. Under pandemien erfarte vi også at mye kan løses på Teams, og har beholdt den reduserte reisevirksomheten. Det sparer både tid og miljø.

Den sentrale beliggenheten gjør det også lett å ta bena eller pedalene fatt til jobb, noe mange av oss gjør.

2. Gammelt lokale med nye løsninger

Vi holder til i en gammel kirke fra 1883, og synes vi har de tøffeste lokalene i byen. Da vi flyttet inn i 2014, tok vi flere grep for at det skulle bli gjort på en bærekraftig og god måte.

Gjenbruk

Møbler som allerede var her ble gjenbrukt, som de fine kirkebenkene. Noen møbler ble kjøpt brukt på Finn. Understellet på bordene på møterommene våre er sveiset av de flinke folkene på den tilrettelagte arbeidsplassen, Velle. Møbler vi ikke trengte, som skrivepulter og piano, ble gitt bort til en ungdomsklubb.

Energi

Det var dårlig med TEK17 i 1883, så vi kan ikke skryte på oss å ha de varmeste lokalene i byen. Vi har etterisolert der det var mulig. Håndverkerne vi brukte er spesialister i rehabilitering av gamle bygg. De løftet blant annet forsiktig opp de originale gulvplankene, etterisolerte under og la plankene pent tilbake igjen.

Bygget varmes opp av to luft til luft-varmepumper, og akkurat nå utreder vi et varmegjenvinningsanlegg som forhåpentligvis vil være på plass i løpet av 2024.

3. Kortreist og økologisk mat

Mat er, kanskje ikke så overraskende, viktig for oss i Breakfast. Vi er overbevist om at 30 minutter god prat over god mat hver dag er med på å skape et godt arbeidsmiljø. Vår fantastiske matmor, Hilde, skjemmer oss bort med de meste fargerike rettene, og er superflink til å utnytte sesongens råvarer.

Breakfast er også andelsbønder hos Virgenes gård. Herfra får vi kortreiste og økologiske råvarer med fokus på bærekraft og dyrevelferd.

4. Miljøsertifiserte leverandører

Vi velger miljøsertifiserte leverandører der vi kan. Lokalene våre holdes for eksempel gullende rene av det lokale renholdsfirmaet, Swoosh. De er både Miljøfyrtårn, kontrollmedlem i Grønt Punkt, og benytter utelukkende rengjøringsprodukter som er Svanemerket eller tilsvarende.