En by. To hus. Felles drakt.

Drammen har rike teatertradisjoner. En levende konsertscene har det også være lenge i byen ved elva. Så hva skjer når disse to aktørene skal ha ny profil, samles under én identitet, men samtidig bevare sin egenart? Jo, mye – og det kan du se her.

Når to identiteter blir én.
Drammens Teater og Union Scene er to råsterke merkevarer og kulturhus. Samtidig kom de til oss med et ønske om å fremstå som én felles avsender, samtidig som man har noe identitetsbærende for hvert hus. Kulturarrangement er en viktig del av byutviklingen, det gjør Union Scene og Drammens Teater til viktige arenaer for byens innbyggere.
Drammens Teater, med sin fasjonable arkitektur, tegnet av Emil Victor Langlet står som et stolt monument på den ene siden av elven. På den andre siden finner du Union Scene. Røff, hard og rå i den gamle papirfabrikken står den i kontrast med teateret. Men like mye som de to stedene har sine forskjeller, har de sine stolte likheter og tradisjoner. Med et ønske om å gi noe tilbake til byen har vi latt oss inspirere av kunst og kulturbildet i Drammen, husenes særpreg og byggenes detaljer.

Det er utarbeidet ett felles ikon som kan tas ut i tre identiteter. Sammen utgjør de Drammens Scener, med en U og en T, som representerer henholdsvis Union Scene og Drammens Teater. Satt sammen er det identiteten til Drammen Scener. Altså et stramt, men likevel fleksibelt system som sikrer en helhet, men også separate uttrykk.
Vi har introdusert en moderne fargepalett og et felles system er bygget opp av de tre logoformene. Basert på disse er det skapt et mønsterdesign hvor hver identitet har sin unikhet. Teateret, en lettere og fasjonabel drakt, Union med sine harde kontraster. Drammen Scener en miks av begge. Typografi, layout og fotostil ble samordnet for å gi hver identitet sitt unike uttrykk.

Dette gjorde vi:

Strategi
Konseptutvikling
Logo
Profil
Motion
Nettside
Utendørs
Innendørs
Grafisk design
Art Direction
Tekst
UX
Webutvikling

Andre jobber for: