Et smartere nærmiljø

Å være en kommune har aldri vært lett (tror vi, vi har egentlig aldri vært noe annet enn det byrået vi er). Å være en by er nok heller ingen enkel sak. Å være innbygger, det kan også by på utfordringer. For det er jo så mye man lurer på, ikke sant? Der har Sandefjord Kommune tatt grep.

Kommunen er en foregangskommune innen for det som kalles Smartby. Sandefjord by har vunnet priser for innbyggerinvolvering (langt ord!) med sterkt fokus på dialog med innbyggerne. Dette igjen har styrket lokalsamfunnet. Ved å være tidlig ute med å digitalisere tjenestene og samle de, har kommunen kommet enda tettere på befolkningen. Løsningen har vi kalt Si Sandefjord Innbygger, den lar kommunen kommunisere med sine innbyggere på en smart og effektiv måte. Sensorer er plassert ut i bygater, informasjon tilpasses brukerne og smarte ting som sensorer på badeplass gir oppdatert temperatur i sjøen. Hele hensikten er å gjøre det enklere og bedre å bo i Sandefjord. Selvsagt er det mulig å holde kontakt med smartbyen Sandefjord via telefonen. Derfor er det også utviklet en app. Her får brukerne siste nytt om aktiviteter i sitt nærområde, tilpasset egne interesser og behov.

Si Sandefjord Innbygger trengte selvfølgelig en visuell identitet. Som du sikkert allerede har skjønt, er det vi som har laget den.

Identiteten måtte henge sammen med Sandefjord Kommunes eksisterende identitet, men samtidig stå på egne bein. Stikkord – moderne og proaktiv. En fremtidsrettet forlengelse av kommunens profil. Profilens mål er å skape følelser og tilhørighet, samt å være positiv, levende og ekte. De grafiske formene i kommunens profil er modernisert og gjort levende for å tydeliggjøre den. En mer dynamisk form med en definert bevegelse gjør at SI (Sandefjord Innbygger) er ekte og levende. Den teknologiske løsningen er utviklet av våre gode venner i Innocode.

Dette gjorde vi:
Strategi
Konsept
Strategisk navneprosess
Logo
Profil
Grafisk design
App-design

Andre jobber for: