150-årsmonologene

Øredøvende applaus. Hjerteklapp. Brann. Jubelbrøl. Motbør. Minner for livet. Noen av landets største oppsetninger. Et av Europas flotteste teaterbygg. Historien om Drammens Teater har det meste. I år fylte de 150 år – vi fikk gleden av å lage jubileumskonseptet.

Oppdraget var å lage et konsept som kan fungere som et fundament rundt å ”gjøre noe” rundt 150-årsjubileet hele året. I utgangspunktet en viktig oppgave i seg selv. Kanskje ble den enda viktigere i et år da salene fort ble tomme og det fra scenen, i skrivende stund, det kun runger stillhet. Et nytt, uventet kapittel i historien som hele tiden tar nye vendinger.

I stedet for å gå den storslagne veien med en pompøs hyllest av seg selv, valgte vi å gå i motsatt retning. Vi tok det ned. Ønsket å holde det ekte. For med 150 år med historie å ta fra, trengs ingen fiksjon. Løsningen ble derfor å presentere historien på en direkte, muntlig og stilren måte.

Det bærende i konseptet er en serie med filmer, tatt ut og klippet til en stor variasjon av bruk. Siden det hele er holdt på et stramt plan, er fremføringen av tekstene essensiell. Tekstene er fremført av Fredrik Høyer. Forfatter, skuespiller, multi-kunstner og en mann med evne til å formidle ord på en måte som få andre kan. At han selv er fra Drammen og sterkt knyttet til byen, gjør det enda bedre.

Ordene som fremføres er i all hovedsak skrevet av oss, tilpasset av Høyer slik at de passer hans personlige stil. Ideen, konseptet, det visuelle og alt annet har vi også laget. Selve filmingen og teknisk bistand er gjort av Stian Olberg (aka North Media). Jubileumsgrafikk er laget for å tas ut i mange flater, en bukett av filmer skapt for å både tease, vises i sin helhet og som kapitler i alle digitale flater og sosiale medier.

Dette gjorde vi:
Konseptutvikling
Tekst
Filmproduksjon
Grafisk design
Motion design
Klipp
Regi

Andre jobber for: